Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nepoznata bijela tvar zabrinula vlasnike pasa

09.02.2020.

15:58

Autor: Ivan Hlupić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Još uvijek nije poznato o kakvoj se tvari radi, no iz resornog gradskog ureda umiruju građane i upozoravaju da treba izbjegavati odlaganje sitnog kućanskog otpada u okolišu. Uzorci bijele tvari poslani su na kemijsku analizu.

- Nadležne službe postupaju po prijavama građana koje je tijekom noći i današnjeg dana zaprimila Policijska uprava zagrebačka i Županijski centar 112. Riječ je"nepoznatoj bijeloj tvari" koja se pojavila na nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog koje su građani izrazili bojazan za svoje kućne ljubimce. Uzorci su izuzeti i poslani na analizu, stoji u priopćenju Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Pozvali su građane da ostatke hrane i sitan kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. To može spriječiti neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca, smatraju u Uredu a vlasnike pasa upozorili su da pojačano nadziru kretanje ljubimaca na javnim površinama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.