Hrvatski radio

Radio Sljeme

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi na tramvajskoj pruzi u Gračanima

29.11.2017.

15:08

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba članovi vijeća Mjesnog odbora Gračani izvijestili su o problemu koji se tiče novoizgrađene tramvajske pruge kojom prometuje tramvajska linija broj 15 od Mihaljevca do Dolja/Tunela.

Obnova ambulante u gradskom naselju Gračani i neriješeni imovinsko-pravni odnosi na tramvajskog pruzi od Mihaljevca do Dolja gdje postoji oko 40 privatnih vlasnika neki su od problema koje je na primanju kod predsjednika Gradske skupštine Andrije Mikulića iznio predsjednik Mjesnog odbora Gračani Marijan Kos.

Grad je podnio zahtjev za uknjižbu za to zemljište, ali je dva puta odbijen, znači općinski građanski sud u Zagrebu je 2006. godine Grad odbio rješenjem da se ne može uknjižiti, a to je najvjerojatnije jer je zemlja oduzeta, a ljudima nije isplaćena naknada, rekao je Kos.

O ovim će problemima predsjednik Gradske skupštine obavijestiti pročelnike Ureda za zdravstvo i imovinsko-pravne odnose koji bi kroz razgovor s predstavnicima Gračana trebali naći rješenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.