Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nevidljiva" parkirališna karta

16.01.2015.

12:05

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 9. siječnja, onim Zagrepčanima koji kupuju povlaštene parkirališne karte, Zagrebparking ne izdaje više kartice, nego parkirališne karte u elektroničkom obliku. Dobiva se račun koji se čuva i ne mora se posebno isticati na vjetrobranskom staklu.

Pojašnjavajući način kupnje novih parkirališnih karata Robertino Ojdenić iz Odnosa s javnošću Zagrebparkinga u našem je programu najavio kako se, u ovoj godini, namjerava napraviti korak naprijed. "A to je kupnja parkirališnih karata putem vlastite interne stranice, tako da je ovo uvođenje elektroničke parkirališne karte, jedan dobar uvod".

Primjedbe na novi sustav bile su da vozač može zaboraviti do kada parkirališna karata vrijedi, ako nema naljepnicu na staklu, no Ojdenić pojašnjava: "U proceduri kupnje parkirališne karte - uz izdani račun - korisnici usluge dobivaju jedan podsjetnik, a to je jedan list papira na kojem je istaknuto razdoblje važenja parkirališne karte. Osim razdoblja važenja, tu je još registarska oznaka, zona i broj karte."

Ojdenić dodaje kako će se uskoro izraditi sustav kojim će sms-porukom ili elektroničkom poštom dolaziti obavijest o prestanku važenja parkirnih karata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.