Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nevrijeme u Zagrebu rušilo stabla i krovove. Najviše štete pretrpio zapadni dio grada

10.09.2022.

10:25

Autor: Radio Sljeme

Olujni oblak iznad Zagreba

Olujni oblak iznad Zagreba

Foto: Bruno Fantulin / Pixsell

Stanovnici zapadnog dijela Zagreba jutros zbrajaju štete nakon sinoćnje oluje koja je protutnjala gradom. 

Jak vjetar, kiša, ponegdje i tuča pogodili su sinoć Zagreb, a "najdeblji" kraj izvukao je zapadni dio grada gdje je vjetar rušio stabla, nosio krovove, oštetio automobile. U podvožnjaku u Vrapču limena krovna konstrukcija pala je na automobil. Na sreću bez težih posljedica. 


Pune ruke posla imali su i zagrebački vatrogasci, rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih.


- Tijekom cijele noći imali smo 30-ak intervencija. Uglavnom se to radilo o uklanjanju srušenih stabala i grana s prometnica i automobila. Na nekoliko lokacija je bilo i srušenih krovova pa smo morali sanirati i to. Na sreću, nevrijeme se brzo smirilo. Intervenirali smo i tijekom jutra, nakon što su se građani probudili i vidjeli kakvu štetu im je napravilo sinoćnje nevrijeme. Mogu reći da s obzirom kakva smo nevremena znali imati u Zagrebu, ovo sinoć je još bilo i dobro - ispričao nam je Jembrih. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici