Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nikada nitko šest puta kao Milan Bandić"

05.06.2017.

08:08

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Milan Bandić koji je jučer u drugom krugu izbora ponovno izabran za gradonačelnika Zagreba, u šestom mandatu, istaknuo je da nikada nitko u povijesti ovoga grada nije, niti će pobijediti šest puta za redom.

Poručio je da već danas počinje bitku za sedmi mandat, pozvavši sve ljude koji participiraju u Gradskoj skupštini na konsenzus oko bitnih, strateških zagrebačkih pitanja.

Bandić je u svom Izbornom stožeru obraćanje medijima počeo je riječima Kako je lijepo vidjeti vas opet. Prekrasno. Nećemo večeras pjevati, ali je lijepo reći tu rečenicu jer je to točno. Emocije naviru, teško je ostati ravnodušan i teško je ostati da nije čovjek emotivan jer ja sam čovjek od krvi i mesa. Nikada nitko u povijesti ovoga grada nije niti će pobijediti šest puta za redom. Nikada nitko. Rekao je da bi to mogao predavati na Sorboni, operativnu politiku. 

Istaknuo je da se prije svega želi zahvaliti svojim dragim Zagrepčankama i Zagrepčanima. Rekao je da je na njih ponosan jer njih ne može nitko pobijediti, već samo istina, gola istina i rad. I to je pet ključnih riječi - kontinuitet, odlučnost, odgovornost, dosljednost i principijelnost, istaknuo je te poručio da je "zajedništvo" ključna riječ te zamolio da nitko nikada ne dijeli i ne govori "mi ili oni jer mi nismo neprijatelji".

Čestitao je svim protukandidatima iz prvog kruga na "fer i poštenoj utakmici" te zahvalio svojoj protukandidatkinji u drugom krugu Anki Mrak Taritaš na "fer utakmici" iako nije bilo fer zadnjih par dana te istaknuo kako mu je žao što nisu mogli biti u nekom 'odnosu' kako ona reče večeras, ali da on odlučuje s kim će se sučeljavati.

Kazao je i kako su pogriješili oni koji su govorili "Mi ili on" jer Zagrepčani nikada nisu bili isključivi. Zagreb ne trpi isključivost i Zagreb ne trpi negaciju. Zagreb ne trpi destrukciju, Zagreb je konstruktivan i Zagreb je pozitivan, poručio je Bandić.

Zahvalio je članovima stranke i rekao da je bio primoran osnivati stranku iako bi najviše volio da nema stranke jer je čovjek širine. Najavio je da će ukinuti svoje ime iz njezina imena i zvat će se 365-Stranka rada i solidarnosti, jer se podrazumijeva da je to Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.