Hrvatski radio

Radio Sljeme

Niske temperature i snijeg otežavaju gradski promet

26.02.2018.

13:09

Autor: Mia Majić

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Niske temperature, snijeg i vjetar jutros su u našem gradu uzrokovali poteškoće u gradskom prijevozu, a za beskućnike je otvoreno nekoliko prenoćišta i pučkih kuhinja koji će im sljedećih dana biti na raspolaganju.

Val polarne hladnoće koji je zahvatio cijelu zemlju uzrokovao je velike probleme u gradskom prometu i otežao mogućnost kretanja. Na snazi je upozorenje građanima zbog niskih temperatura, a naš grad jedan je od najhladnijih. Jutros je zbog nedostatka struje koju je uzrokovala hladnoća na pojedinim tramvajskim linijama promet bio obustavljen, no Domagoj Zeba iz ZET-a uvjerava kako razloga za brigu nema. Tramvajski promet u potpunosti se normalizirao nakon jutrošnjih poteškoća s opskrbom električne energije u istočnom dijelu grada, a trenutno ne bilježimo znantnija odstupanja, naglasio je. Dodao je i kako se građani mogu osloniti na gradski prijevoz u još hladnijim danima koji dolaze. Građani se svakako mogu osloniti na ZET u danima koji dolaze jer se održava sva potrebna preventiva za ispravnost vozila, zaključio je Zeba.

Na terenu su i ekipe zimske službe koje posipaju sol i čiste nakupljeni snijeg, a da je stanje na cestama dobro izvijestio je voditelj zimske službe Hasan Džombić. Za sada nema ništa, pada samo sitni snijeg koji se ne prima za kolnike, ali ukoliko bude potrebno i snijeg nastavi padati naše ekipe su spremne, potvrdio je.

Grad se pobrinuo i za beskućnike osiguravši im nekoliko prenoćišta i pučkih kuhinja. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom  Romana Galić naglasila je kako grad Zagreb financira dva prenoćišta, jedan u Sesvetskom Kraljevcu, a drugi u Kosnici.

Građanima se savjetuje da ukoliko ne moraju ovih dana ne izlaze iz svojih kuća, a posebno se to odnosi na osobe starije životne dobi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.