Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ništa od izgradnje nogometnog kampa na Sveticama?

28.10.2017.

17:19

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvršni Odbor HNS-a jučer je službeno donio odluku da se privremeno prekidaju sve aktivnosti oko izgradnje kampa na Sveticama zbog neriješenih pitanja s Gradom Zagrebom. Gradonačelnik Milan Bandić HNS-ovu odgodu izgradnje podržava.

Izgradnju kampa još su prije 4 godine najavili Davor Šuker i čelnici grada Zagreba, među kojima je bio i gradonačelnik Milan Bandić, koji je danas izjavio da je dobro što je Hrvatski nogometni savez od izgradnje kampa odustao. Naša politika je bila i ostaje, a posebno situacija u hrvatskom nogometu da gradimo više igrališta, a manje gledališta. Ja bih volio da radimo paralelno, jer igrališta bez gledatelja nisu ništa, a još manje gledatelji bez igrališta. To je simbioza, zakon spojenih posuda. Na žalost, stanje u hrvatskom nogometu je takvo da nama priječi graditi gledališta i prazne tribine. Što se tiče Svetica, hvala Bogu da su odustali!, rekao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, Športsko-rekreacijski centar na zagrebačkim Sveticama, nakon što ga HNS pretvorio u kamp za hrvatsku reprezentaciju, trebao je imati četiri do pet igrališta te atletsku stazu, a Zagrebu je trebao osigurati kandidaturu za sudjelovanje na Euru 2020. Što će biti s devastiranim sportskim kompleksom kraj maksimirskog stadiona nije poznato, no sada je jasno da za 2020. neće biti spreman.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.