Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ništa od štrajka u ZET-u najavljenog za 9.siječnja!

30.12.2016.

12:51

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razlog za najavljeni štrajk bila je namjera uprave Holdinga za otkazivanje kolektivnog ugovora no kako je Vrhovni sud potvrdio da ne postoje opravdani razlozi za otkazivanje ugovora sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a odustao je od štrajka.

No problemi ni izdaleka nisu riješeni. Sindikat Zagrebačkog holdinga - ZET podnio je tužbu protiv Uprave Holdinga jer smatraju da je novi Pravilnik o radu, koji je još 11. studenog stupio na snagu, nezakonit i suprotan odredbama važećeg kolektivnog ugovora.

O svemu su, kažu u sindikatu, pismeno izvijestili Upravu ZET-a, Upravu Holdinga i gradonačelnika, no nisu dobili nikakav odgovor pa su pokrenuli tužbe na Županijskom i Općinskom sudu. 

Predsjednik sindikata Dražen Jović naglasio je da ukoliko unatoč tužbama uprava Holdinga bude inzistirala na tom pravilniku, postoji mogućnost najave novog štrajka u Zagrebačkom Električnom Tramavaju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.