Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nogomet za sve gradske generacije

10.06.2016.

14:47

Autor: Doroteja Brljak Sunajko, Ak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljubitelji nogometa će utakmice moći pratiti na nekoliko lokacija na otvorenom. Trg bana Jelačića postaje navijačka zona u kojoj će se utakmice moći pratiti na 16 velikih ekrana unutar šatora te na ekrano od 50 četvornih metara koji će se biti na pozornici.

Posebna zanimljivost je program virtualne stvarnosti, kaže Krunoslav Grlević iz Udruge navijača Uvijek vjerni: Radi se o 3D naočalama koje vi možete stavit na glavu i biti praktički dio reprezentacije, tako da budete s igračima u svlačionici, u autobusu, na terenu ili kao navijač na tribinama. Zaista je pravi "experience", pravi doživljaj i tko god dođe na Trg bana Jelačića, mora to probat i vidjet.

Na večerašnjem otvorenju navijačke zone na Trgu bana Jelačića nastupit će Teška industrija.

Još jedan poznati glazbenik Neno Belan, već je sinoć u parku Ribnjak otvorio Fudbalerku - manifestaciju zamišljenu kao spoj nogometa, glazbe i gastronomije. Boris Hajoš jedan od organizatora: Nogomet ne mora biti samo za muškarce, ono za piva, roštilj i tako dalje, nego ovako jedno doslovce retro, romantična atmosfera na travi, s dekicama, jastucima, djecom koja trče okolo, znači za sve generacije. Vi samo morate dovest svoje najdraže i jednostavno uživat pod zvijezdama.

Na Ribnjaku će, među ostalim biti otvoren i takozvani Mali Pariz s francuskom gastronomijom te kulinarske i umjetničke radionice za najmlađe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.