Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nogometaši djeci: "Nauči reći ne!"

14.02.2018.

15:50

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

U sklopu projekta "Godina zdravih odluka" nogometaši Dinama danas su posjetili osnovnu školu Granešina gdje su se sportaši družili s djecom. Cilj akcije je potaknuti djecu i mlade na aktivno bavljenje sportom i zdrav život.

"Nauči reći ne" jedna je od poruka Dinamovog projekta "Godina zdravih odluka", a usmjerena je na djecu koja su prema posljednjim istraživanjima najrizičinija skupina kad je u pitanju pušenje. Od kuda ideja za ovakav projekt i zašto sportaši trebaju promovirati zdrav način života, objasnio je Tomislav Rukavina iz marketinga Dinama.  Dinamo kao jedan od najpopularnijih sportskih kolektiva u Republici Hrvatskoj ima društvenu, moralnu i socijalnu odgovornost ne samo da sudjeluje, nego da inicira ovakve društveno odgovorne projekte, naglasio je Rukavina. 

A akcijom je zadovoljan i novi prvotimac Dinama Mario Gavranović istaknuvši kako je za njih sportaše jako važno da žive zdravo, da ne piju i ne puše jer je takvo ponašanje prijeko potrebno ukoliko kao profesionalci žele ostati na visokom nivou.

S obzirom na to da je nogomet vrlo popularan sport u našem gradu, spomenuta akcija sigurno će pridonijeti tome da mladi prije izaberu sport i zdrav život.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.