Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova lutkarska predstava - "Iš'o Viljo u dućan"

02.04.2016.

10:07

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački Centar mladih Ribnjak od prošle je godine postao mala kazališna oaza sa scenom za odrasle i djecu. Nakon vrlo uspješne lutkarske predstave „Šuma priča", ugledna lutkarica Kruna Tarle, zajedno s lutkaricom Moranom Dolenc, pripremila je novu predstavu "Išo Viljo u dućan".

Predstava Iš'o Viljo u dućan nadovezuje se na prošlogodišnju uspješnicu Šuma priča, koja je nastala iz želje da se pomakne donja dobna granica kazališnih gledatelja. U suradnji umjetnika i pedagoga iz prakse, kao svojevrsnim laboratorijskim procesom, propituju se dodirne točke dječje i kazališne igre; kako na najbolji mogući način djecu uvesti u kazalište i pružiti im u većini slučajeva prvi kazališi doživljaj u životu.

Cilj nam je postići maksimalnu komunikaciju s djecom, poticati slobodan dijalog, zajedničko izražavanje zvukovima i ritmiziranim brojalicama. Nadalje, želimo da predstava bude poticajna i nježna - primjerena toj osjetlivoj dobi, da njeguje samopouzdanje, tople emocionalne odnose, tišinu i pažnju prema prividno nevažnim pojedinostima - stoji u najavi predstave.

Nakon današnje premijere u 11.00h - predstavu možete pogleati i sutra u 11.00h te u isto vrijeme iduće subote i nedjelje - 9. i 10. ovog mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.