Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova sportska dvorana, bazen i vrtić u našem gradu

09.09.2016.

11:00

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz osnovnu školu Iver u Sesvetskom Kraljevcu, koja je otvorena prije dvije godine, danas su otvoreni novi bazen i sportska dvorana. Danas je otvoren i područni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica na Kamenarki 37.

Velika dvorana U Sesvetskom Kraljevcu ima gledalište sa 116 mjesta i dodatnim teleskopskim tribinama, te garderobe. Vrijednost radova je 17 milijuna kuna. U sklopu bazena je fitnes dvorana, sauna i garderobe. Vrijednost bazena je 23 milijuna kuna.

Danas je otvoren i područni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica na Kamenarki 37. Problema nedostatka vrtića u Jakuševcu Grad Zagreb je mogao jedino rješiti zakupom, jer u tom dijelu grada nema ni svojih zemljišta niti posovnih prostora. Po četvornom metru Grad tako plaća 8 eura, a cijela površina vrtića u zakupu je 1200 četvornih metara. 

Pročelnik odgovornog gradskog ureda Ivica Lovrić objasnio je o kakvom je objektu riječ: To je dječji vrtić s 10 odgojnih skupina. Grad Zagreb je ovaj prostor uzeo u zakup na 10 godina. Oprema je kupljena iz gradskog proračuna i stoji milijun i sto tisuća kuna. Zaposlili smo 28 novih djelatnika, i to je nešto što je naselje Jakuševec zaista zaslužilo, jer je to 1. dječji vrtić u tom kraju grada. Mi ćemo u 2017. započeti izgradnju nove osnovne škole u Jakuševcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.