Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova sportska dvorana za 375 učenika OŠ Tina Ujevića

14.08.2019.

10:31

Autor: Nikolina Devčić

Foto: Nikolina Devčić

Foto: Nikolina Devčić

Foto: - / -

Do početka nove školske godine ostala su malo više od tri tjedna pa se radovi na obnovi i dogradnji nekoliko škola u Zagrebu bliže kraju. Osnovna škola Tina Ujevića u Koturaškoj dobiva novu sportsku dvoranu, a stara će se pretvoriti u nekoliko učionica.

Time će se se učenicima i nastavnicima omogućiti jednosmjenski rad. Radove je jutros obišao gradonačelnik Milan Bandić u pratnji ravnateljice Vlatke Mihelić.

- Ovih 13 milijuna kuna koje smo uložili u novu sportsku dvoranu bit će na ponos Osnovne škole Tina Ujevića. Stara dvorana će biti pregrađena i preuređena u tri učionice. Time će škola ispuniti uvjete da radi u jednoj smjeni - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnateljica Vlatka Mihelić je zahvalila resornim gradskim uredima jer je sve napravljeno prema planu.

- Naša dvorana je napravljena u roku, bez ikakvih problema. Što to znači za učenike i nastavnike ne moram vam ni objašnajvati. Vidjeli ste staru dvoranu koja je bila neadekvatna i u njoj se nije mogla izvoditi nastava tjelesne kulture onako kako je trebala. Ovom dvoranom se sve to mijenja - istaknula je ravnateljica.

Na zgradi se planira obnoviti i fasada. U tijeku je javni natječaj za energetsku obnovu, preko fondova Europske unije i Grada, pa će i stara zgrada zasjati u novom ruhu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.