Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova Uskokova optužnica

11.06.2015.

11:35

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je na Županijskom sudu u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmoro hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Iako se u priopćenju navodi samo inicijali, doznaje se kako se među optuženima nalaze Željko Horvat, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek i Greta Augustinović-Pavičić, inače suradnici gradonačelnika Milana Bandića.

Okrivljenici su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju u gradu te su na taj način nezakonitom provedbom izmjena i dopuna prostorno-planskih parametara izgradnje pogodovali raznim investitorima povećanjem mogućnosti gradnje i prenamjenom zemljišta čime su im pribavili znatnu imovinsku korist.

Prema optužnici, spomenutim kaznenim djelima raznim trgovačkim društvima pribavljena je korist od gotovo 70 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.