Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova vozila za osobe s invaliditetom

30.12.2013.

13:40

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet specijalnih kombi-vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, ukupne vrijednosti 1,278 milijuna kuna, predana su ZET-u u nazočnosti brojnih predstavnika udruga s invaliditetom.

ZET pruža uslugu prijevoza osoba s invaliditetom od 1994. i do sada su raspolagali sa 16 vozila od čega je bilo devet za invalide, a sedam za djecu s poteškoćama u razvoju, no u posljednje dvije-tri godine bilo je problema s prijevozom jer su se vozila često kvarila i dugo bila na remontu pa je na usluzi bio znanto manji broj vozila.

"Dok sam na čelu grada to se više neće dešavati", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanoj primopredaji na Remizi te najavio da u 2014. Grad Zagreb planira za ZET nabaviti još tri specijalna kombi-vozila, a ostalih 10-ak popraviti i pustiti u promet najkasnije do konca veljače. ZET će tada raspolagati s 21 specijalnim kombi-vozilom.

Predstavnici udruga s invaliditetom zahvalili su Gradu Zagrebu i gradonačelnik Bandiću na novcu osiguranom za nabavku kombi- vozila i razumijevanju njihove potrebe da budu jednaki ostalim građanima. "Osobe s invaliditetom su vam prioritet i zato vam zahvaljujemo", kazala je Marica Mirić iz Saveza društava distrofičara Hrvatske, a iz udruga osoba s invaliditetom poručili su da će njihovo zadovoljstvo biti i veće kad se prilagode svi tramvaji i autobusi pa će, kažu, tada biti potrebno manje specijalnih vozila. Na svečanosti primopredaje bili su i direktor podružnica ZET-a Ivan Tolić, predstavnici Društva tjelesnih invalida Zagreb, Hrvatske udruge parapelgičara i tetraplegičara i drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.