Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nove karte u ZET-ovim vozilima

29.03.2019.

11:59

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio Sljeme/HRT

foto: Radio Sljeme/HRT

Foto: - / -

Kao što je i najavljeno, od ponedjeljka, 1.travnja, u ZET-ovim tramvajima i autobusima moći će se, umjesto isključivo one od 15 kuna, kupiti i karte od šest i deset kuna za polusatnu, odnosno jednosatnu vožnju.

Karte od 6 kuna vrijedit će za dnevnu vožnju do 30 minuta, dok će karte od 10 kuna vrijediti za vožnju u trajanju do 60 minuta.

Nove papirnate, pojedinačne karte kupljene u vozilu po cijeni od 6 i 10 kuna, za sada će vrijediti samo na prometnom području Grada Zagreba, odnosno na području prve tarifne zone, dok sve ostale pojedinačne karte vrijede na svim prometnim područjima.

Uvođenjem novih karata neće se ukinuti pojedinačna karta kupljena u vozilu od 15 kuna, za vožnju do 90 minuta kao ni dnevna karta, te ih putnici i dalje mogu kupiti kod vozača.

Također, na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima ugovornih partnera, putnicima će i dalje biti dostupne pojedinačne papirnate karte od 4, 7 i 10 kuna za vožnju od 30, 60 i 90 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.