Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nove metode liječenja iz pedijatrijske neurologije

08.12.2017.

14:45

Autor: Radio Sljeme

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klinika za dječje bolesti Zagreb najavila je danas tri najnovije metode liječenja, suradnju s vodećim svjetskim pedijatrijskim neurokirurgom Memetom Özekom i otvorenje izložbe "Klaićeva - godine rasta".

Oko jedan posto djece u Hrvatskoj boluje od epilepsije, a od toga trećina ima oblik refraktorne epilepsije što znači da se ne može dovesti pod kontrolu samo medikamentima. Prošli mjesec po prvi puta u Hrvatskoj u dva djeteta je ugrađen Stimulator moždanog živca, za koji se dr. Jadranka Sekelj Fureš nada da će poboljšati liječenje.

Pedijatrijski neurokirurg Memet Ozek iz Ačibadem zdravstvene grupacije došao je u bolnicu u Klaićevoj održati edukaciju i pomoći u primjeni stimulatora, a ovom prigodom je izjavio: "Posebno za ovu vrstu patologije se nadam da ćemo surađivati. Iz gledišta edukacije i istraživanja dat ćemo sve od sebe za buduće naraštaje."

Ravnatelj Klinike Zoran Bahtijarević ponosan je na svoj tim koji je izveo dvije uspješne operacije ugradnje stimulatora, te je izrazio nadu kako će Klaićeva bolnica postati zdravstvena nacionalnog značenja. 

11.-og ovoga mjeseca otvara se izložba pod nazivom "Klaićeva - godine rasta" u Muzeju grada Zagreba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.