Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi član uprave Zagrebačkog holdinga je Bernard Mršo

08.08.2016.

17:06

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački holding kratkim je priopćenjem predstavio novog člana Uprave te gradske tvrtke Bernarda Mršu. Radio je u Croatia osiguranju gdje je nekada upravljao sestrinskom tvrtkom zaduženom za stanice za tehnički pregled vozila.

U svom dosadašnjem radu obnašao je rukovodeće funkcije koje su se odnosile na upravljanje i organizaciju timskim radom, osiguranje te gospodarenje imovinom i upravljanje nekretninama - stoji među ostalim u priopćenju Holdinga.

U Upravi Holdinga u zadnje vrijeme sjedile su samo dvije žene - Ana Stojić Deban kao predsjednica i Danijela Franić kao članica Uprave.     

Mršu se svojedobno spominjalo u kontekstu mogućih malverzacija oko kupnje zemljišta za stanicu za tehnički pregled vozila u Sinju 2010. godine za koje je Croatia osiguranje navodno platilo 155 eura po četvornom metru, umjesto 30 do 40 koliko je bilo procijenjeno da bi zemljište za tu namjenu moglo koštati. Za realizaciju tog posla ovlastila ga je, kao tadašnjeg šefa nabave u CO-u, tadašnja uprava tvrtke. Nakon toga postao je predsjednik uprave tvrtke Croatia tehnički pregledi. S tog mjesta kasnije je smijenjen nakon promjena u upravi CO-a.

Naši dobro upućeni izvori spominju da je Mršo povezan s HDZ-om koji u Gradskoj skupštini surađuje s gradonačelnikom Bandićem. Nagađa se da je HDZ svoju podršku nekim gradonačelnikovim planovima uvjetovao određenim kadrovskim ustupcima. Jedan od projekata 'na čekanju' je i preseljenje baletne škole s Ilirskog trga u Gračane, protiv čega je na zadnjoj sjednici Skupštine glasao i HDZ. Hoće li nakon Bandićevih ustupaka u toj stranci uskoro promijeniti mišljenje pitanje je na koje se sa zanimanjem čeka odgovor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.