Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi "Informativni centar za prevenciju" zagrebačke policije!

28.02.2017.

13:07

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Policijskoj upravi zagrebačkoj od 2005. godine djeluje Informativni centar za prevenciju u kojemu iskusni policijski službenici nude savjete o sigurnosti. Do sada se taj centar nalazio u Savskoj, no on je prije dvije godine, zbog tehničkih razloga zatvoren. Danas je otvoren novi u Martićevoj 10.

Bilo da je riječ o sigurnosti stana, poslovnog prostora, automobila ili bilo koje druge situacije u kojoj postoji opasnost od kriminalaca, ovaj centar će vam pružiti savjete.

" Ovdje će biti mjesto gdje ćemo građane educirati o svemu gdje je potrebno da se zaštite" najavio je načelnik policijske uprave Željko Prša, te dodao da će posebnu pozornost usmjeriti prema edukaciji djece.

Nakon otvorenja potpisana je i Darovnica o primopredaji opreme policije SR Njemačke Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Na događaju su nazočili predstavnici Veleposlanstva SR Njemačke, predstavnici Grada Zagreba, odnosno članova Vijeća za prevenciju Grada Zagreba i predstavnici Vijeća za prevenciju Zagrebačke županije, te delegacija policije Njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.