Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi istočni ulaz u Zoološki vrt

22.10.2015.

14:29

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najnoviji pothvat u prvoj fazi projekta 'Modernizacija Zoološkog vrta' je dovršetak novog istočnog ulaza u vrt. Nalazi se kod križanja Maksimirske ceste i Fakultetskog dobra. Zbog nastavka modernizacije vrta sada će biti zatvoren dosadašnji ulaz iz Parka Maksimir.

Dosada su završena tri manja projekta u sklopu glavnog projekta modernizacije - završena je sjeverna ograda, centralna kotlovnica koja grije sedam objekata unutar gospodarskog dvorišta Zoološkog vrta, a danas smo se okupili kako bismo otvorili Istočni ulaz u Zoološki vrt - rekla je prilikom otvorenja novog ulaza ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković.

Cijeli projekt modernizacije trebao bi biti dovršen za nešto manje od godinu dana, vrijedan je gotovo 38 milijuna kuna, a 95% novca stiže iz Europskog fonda za regionalni razvoj. S obzirom na ove iznose cijena uređenja novog ulaza od oko 850 tisuća kuna govori da će najveći zahvati u vrtu tek uslijediti. Modernizacija se nastavlja u zapadnom dijelu vrta, pa će zbog toga do dovršetka radova biti zatvoren dosadašnji ulaz u Zoološki vrt iz Parka Maksimir.

U tijeku su već rekonstrukcija restorana i odmorišta, izgradnja vidikovca, te proširenje edukacijskog centra.

Za tri tjedna posjetitelje ZOO-a očekuje još jedna novost - u prodaju se nakon tridesetak godina vraćaju ulaznice s likovima životinja. U skladu s modernizacijom ulazinice će se osim na blagajni moći kupiti i na samoposlužnom aparatu na novom ulazu u ZOO.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.