Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi Plan o gospodarenju otpadom već na idućoj skupštini

09.05.2018.

14:47

Autor: Krešimir Vešnik

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Novi prijedlog Plana gospodarenja otpadom bit će na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine za dva tjedna. To je nakon sjednice skupštinskog predsjedništva rekao predsjednik skupštine Andrija Mikulić.

Unatoč tome što je na prošloj sjednici odbijen gradonačelnikov prijedlog Plana gospodarenja otpadom, Andrija Mikulić smatra da većina u skupštini nije ugrožena, Kada smo razgovarali da ćemo potpisati sporazum o koalicijskoj suradnji onda smo nekoliko puta sjedili, komentirali i davali svi svoje prijedloge projekata. Razgovaramo i danas i razgovarat ćemo i u buduće. Prema toma, ja ne vidim da je većina u skupštini ugrožena. 

Ako novi prijedlog plana bude kvalitetan, HDZ će za njega glasati, ističe Mikulić, Prvo ćemo vidjeti koje su to bitne izmjene, obzirom da je predložena ta točka odmah za ovu sjednicu. Ako je izmjena radi izmjene onda ne vidim da bi HDZ mijenjao svoj stav. Ali ako je to izmjena koja je kvalitetna i dobra, koja daje zasigurno dobro i kvalitetno rješenje, onda ne vidim razloga da se to ne podrži.

Zbog problematike gospodarenja otpadom oformljena je i Radna skupina, Ona će ovih dana imati prvi sastanak. Mi smo dali svojeg čovjeka, predstavnika da bude član te radne skupine. Problemi se rješavaju za stolom, problemi se ne rješavaju ako ne želiš sjesti nego se mora sjeti , iskomunicirati i vidjeti ono što je u interesu građana grada Zagreba i to će HDZ uvijek podržavati, bez obzira tko to predlagao.

Kako će se u skupštini glasati o ovom prijedlogu znat ćemo na sjednici za dva tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.