Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi poticaji za gradove i općine Zagrebačke županije

02.11.2017.

14:05

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ukupno 28 gradova i općina s područja Zagrebačke županije, potpisalo je sa županom Stjepanom Kožićem ugovore za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi u vrijednosti preko 9 milijuna kuna.

Gradovi i općine, od Zagrebačke županije su za svoje projekte u ožujku dobile oko 15 milijuna kuna, a nove potpore osigurane su rebalansom proračuna za ovu godinu.

Ukupno je županija bespovratno dodijelila 25 milijuna kuna za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi, Time ćemo poboljšati komunalnu infrastrukturu pa ćemo poboljšati stanje u gospodarstvu, prije svega projektima za razvoj poduzetničkih zona. Poboljšat ćemo objekte javne namjene, energetsku učinkovitost pa i turističku infrastrukturu, ali i onaj dio koji ide kroz poljoprivredu, a to je ruralni razvoj naših prostora, rekao je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić.

Potpisano je oko 50 ugovora, a najviše je novaca dodijeljeno za razvoj poduzetničkih zona što je iskoristio i grad Velika Gorica čiji pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Domagoj Ilečić, objašnjava za što su namjenjena dobivena sredstva, Mi smo aplicirali našu radnu zonu Rakitovec i s tim sredstvima ćemo izgraditi javnu rasvjetu na dijelu koji još nema javnu rasvjetu. Našim ćemo poduzetnicima omogućiti kvalitetnije funkcioniranje u radnoj zoni. Radi se o iznosu od 350 tisuća kuna, a sama investicija će biti značajno veća, preko milijun kuna.

Prije nekoliko dana potpisani ugovori i s poduzetnicima, navodi župan Kožić, Stvaramo poboljšanje uvjeta poslovanja i za to smo iz proračuna osigurali 7,2 milijuna kuna.

Ovakvim ugovorima, ističe župan, osiguravaju se bolji uvjeti života i rada za cijelu Zagrebačku županiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.