Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi potres na petrinjskom području - nema ozlijeđenih ni veće štete

06.01.2021.

19:18

Autor: Davor Šalat

Sanjin Strukić/PIXSELL

Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / -

Novi potres magnitude 5 po Richteru pogodio je u 18 sati i 2 minute područje kod Petrinje, objavila je Seizmološka služba Hrvatske. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj pa tako i u Zagrebu, ali nema ozlijeđenih ni veće materijalne štete.

- Nakon ovog posljednjeng potresa sve ekipe su poslane odmah ponovno na teren da se provjeri ima li ozlijeđenih i kakve su nove štete. Nažalost, ovo znači i da statičari moraju ponovno izvršiti kontrolu objekata koje su već prošli - izjavio je čelnik Stožera ministar Tomo Medved, objavljeno je na vladinom Twitter profilu.

- Rekao bih da je ovaj potres jedan od onih prirodnog slijeda naknadnih potresa koji slijede nakon onoga razornog potresa 29 prosinca - izjavio je za Dnevnik HRT-a seizmolog Tomislav Fiket.

Najavljivali smo, kaže, da bi moglo biti potresa preko magnitude 5, ovo je jedan od njih, moglo bi ih biti još, što ne znači da će ih biti.

- Međutim po našim saznanjima, moglo bi ih još biti jer je to bio takav potres koji sa sobom povlači oslobađanje dodatne energije koja se i sada manifestirala ovim potresom  - naglasio je Fiket.

Prema prvim informacijama, u potresu, koji se osjetio i na području Grada Zagreba, nije bilo ozlijeđenih ni većih materijalnih šteta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.