Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi potresi u Zagrebu, najjači jačine 3,2 prema Richteru, drugi 2,3

23.04.2020.

12:36

Autor: Mario Mihaljević, Vesna Jurić Rukavina

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Seizmološka služba izvijestila je u četvrtak da je prvi potres koji je jutros u 9,52 sati pogodio Zagreb bio magnitude 3.2 prema Richteru, a drugi, koji je uslijedio sedam minuta nakon toga, magnitude 2.3 prema Richteru. Treči potres je bio oko jedan prema Richteru.

Jutros su seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili dva potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 9,52 sati, a drugi u 9,59 minuta.

Prvi potres bio je umjeren, magnitude 3.2 prema Richteru, intenziteta u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice i osjetio se diljem Zagreba i okolice.

Drugi potres bio je slab, magnitude 2.3 prema Richteru, intenziteta u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice te se osjetio u epicentralnom području i sjevernom dijelu Zagreba, priopćili su iz Seizmološke službe.

Prema podacima Seizmološke službe, današnji potres bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili Zagreb, jednak onome od 24. ožujka u 20 sati i 53 minute. 

Prethodni umjereni potresi dogodili su se 23. ožujka u 3 sata, magnitude 3.1 prema Richteru i u 11 sati i 12 minuta, jačine 3.3, ali i 22. ožujka u 7 sati i 41 minutu, magnitude 3.4. Ostali potresi bili su magnitude 3.0 ili manje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.