Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu: Prioritet je obnova nakon potresa

18.10.2022.

16:52

Autor: HRT Radio Sljeme

Inauguracija novog rektora

Inauguracija novog rektora

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Svečana inauguracija novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu. Službeno je stupio na dužnost početkom nove akademske godine. Modernizacija, obnova i stavljanje studenta u središte, dio je njegovog plana revitalizacije najstarijeg hrvatskog sveučilišta. 

Nakon osam godina vladavine Damira Borasa, na njegovo mjesto došao je Stjepan Lakušić. Obnova nakon potresa, prioritet je za novog rektora sveučilišta u Zagrebu, a studenti će za Lakušića biti u središtu sveučilišta - Važna je i modernizacija naših nastavnih programa, rad na internacionalizaciji programa... Moramo poraditi na suradnji s gospodarstvom te pokazati kvaliltetu sveučilišta.

A Kampus Borongaj, nakon obnove, prioritet je razvoja, ističe Lakušić. Taj projekt je apostrofirao i prvi čovjek našeg grada - ... koji mora biti onako kako je i zamišljen, gdje ima puno prostora za napredak, gdje je odgovornost na Gradu da riješi infrastrukturu i prometne koridore. Doista kampus Borongaj, nadam se da će biti projekt po kojem će se pamtiti i nova uprava Sveučilišta u Zagrebu, a i nova uprava u gradu Zagrebu - zaključio je Tomislav Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.