Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi Zagreb u prvoj polovici kolovoza bez tople vode

20.07.2017.

10:38

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva dva tjedna u kolovozu stanovnici Novog Zagreba koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz centralnog toplinskog sustava HEP-Toplinarstva zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže bit će bez tople vode.

Približno 30 tisuća krajnjih kupaca od prvog do petnaestog kolovoza u svojim kućanstvima neće imati tople vode. U tom će razdoblju HEP-Toplinarstvo obnavljati magistralni vrelovod u Zapruđu s južne strane Mosta mladosti kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana.

Radovi su potrebni kako bi se spriječili kvarovi i puknuća na toplinskom sustavu te kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom tijekom sezone grijanja. 

Navedena se obustava odnosi na krajnje kupce toplinske energije u novozagrebačkim naseljima: Središće, Zapruđe, Sopot, Utrina, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko.

Iz HEP-a napominju kako ne postoji ni jedan drugi način kojim bi stanovnike tog dijela grada opskrbili toplom vodom tijekom radova u prvoj polovici kolovoza zbog čega će radove nastojati dovršiti u najkraćem mogućem roku te mole građane za razumijevanje i strpljenje.

HEP-Toplinarstvo ove će godine na području Grada Zagreba obnoviti oko tri kilometra vrelovodne trase te izgraditi 5,6 kilometra nove trase.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.