Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novo-normalan obrtnički Advent: "Neka nas zatvore!"

28.11.2020.

18:29

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio SLjeme

foto: Radio SLjeme

Foto: - / -

Prije tri dana Grad je izdao dozvole obrtnicima i umjetnicima za postavljanje 16 adventskih kućica na Trgu bana Jelačića i u Petrićevoj ulici. Unatoč strogim mjerama zaštite od koronavirusa koje zabranjuju rad sajmovima, one su danas otvorene. Bandić tvrdi: "Moj potpis nešto vrijedi"!

Zbog uvođenja strožih mjera Advent u Zagrebu bit će simboličan, odnosno održat će se u vrlo skromnom izdanju, samo uz ukrašene i osvijetljene trgove i parkove. Time nisu zadovoljni zagrebački obrtnici koji su, unatoč zabrani Nacionalnog stožera vezano za održavanje sajmova i zabrani bilo kakve prigodne prodaje, prijepodne postavili 10 kućica na Trgu bana Jelačića i 6 u Petrićevoj ulici. Tako iskazuju nezadovoljstvo mjerama, a u tome im se pridružio i gradonačelnik rekavši da, ako se ljudi mogu "gužvati" po trgovačkim centrima na Crni petak, i zagrebački obrtnici mogu raditi u puno boljim epidemiološkim uvjetima.

 

 

Antun Trojnar i Milan Bandić

Obrtnik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.