Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novo vodstvo Cibone: "Plan nam je refinancirati dug od 32 milijuna kuna u 4 godine"

18.01.2022.

14:05

Autor: Ivan Fedor/Radio Sljeme

Ivan Fedor i direktor Cibone, Mauro Lukić

Ivan Fedor i direktor Cibone, Mauro Lukić

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Bogata prošlost, tužna sadašnjost i upitna budućnost – to je trenutna pozicija ponosa zagrebačke košarke. Nova uprava Cibone, kao i brojne prije nje, ima visoke ambicije, ali problem je realizacija. 

Novoizabrani direktor Cibone, Mauro Lukić, svjestan je situacije u kojoj se klub nalazi. Prva i osnovna želja mu je financijski osamostaliti Cibonu, tako da više ne ovisi o Gradu Zagrebu. Koje još planove za povratak Cibone na staze stare slave ima novi direktor kluba, 29-godišnji Mauro Lukić, poslušajte u emisiji "Gradska posla" urednika Ivana Fedora. 

„ Mi imamo jedan program sanacije dugova koji iznose oko 32 milijuna kuna", tvrdi Mauro Lukić. "Taj program još nismo predstavili javnosti, no u sljedećim tjednima svakako hoćemo. Ideja je da reprogramiramo i refinanciramo taj dug u razdoblju od tri do četiri godine. Naravno, u iduća 2 mjeseca sjest ćemo sa svim vjerovnicima te i s njima dogovoriti rješavanje ovog financijskog problema.”


Lukić ističe kako je suradnja s Gradom dobra, no kako je očita promjena politike te da Cibona više ne može računati na gradski novac. Ostaju im sponzori: „Planiramo okupiti nekoliko velikih sponzora oko već postojećih te zajedno s njima podebljati budžet. Cilj nam je taj budžet uložiti u refinanciranje poslovanja, ali i u momčad za sljedeće četiri sezone."


Što se tiče sportskih ciljeva, Lukić je jasan: „Osvojiti prvenstvo i kup. Međutim, ključ je zaigrati neko europsko natjecanje jer Cibona tamo pripada. Osim sportskog segmenta, Europa nam donosi i veće tržište te lakše možemo privući sponzore, što je također važno.”Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.