Hrvatski radio

Radio Sljeme

NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ uveo "drive in“ dijagnostiku na koronavirus

31.03.2020.

15:44

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: NZZJZ

Foto: NZZJZ

Foto: - / -

Osobe pri ovom testiranju ne moraju izlaziti iz osobnih automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenih djelatnika sa Zavoda. U "Štamparu" je od jutros uvedena "drive in" dijagnostika kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba. Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.  

Ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.