Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oba vozača su kriva

15.02.2013.

18:44

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Optužena su oba vozača iz prometne nesreće na zagrebačkim Sveticama, u kojoj su 4. prosinca prošle godine poginuli osmogodišnji dječak i njegov 36-godišnji otac.

Optužnica je podignuta protiv 55-godišnjeg vozača teretnog vozila Stjepana Brdarića i 26-godišnjeg vozača Toyote Igora Loborca.

 Prvookrivljeni Brdarić s glavne je ceste počeo skretati ulijevo i pritom nije propustio Toyotu, koja je brzinom od 86 kilometra na sat dolazila iz suprotnog smjera. Drugookrivljeni Loborec je, pokušavajući izbjeći sudar s teretnim vozilom, skrenuo udesno, izgubio nadzor nad automobilom, naletio na rubni kamen te prešao na nogostup, gdje je naletio na pet metalnih stupića, kontejner za smeće, a zatim i na osmogodišnjeg Patrika i njegova oca Darija Puljića, koji su hodali nogostupom.   

Protiv Loborca je predloženo i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. Njegov branitelj kaže da je on i dalje u zatvorskoj bolnici te da je u prilično lošem psihičkom stanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.