Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježava se 26. Dan narcisa

26.03.2022.

11:44

Autor: Vesna Jurić-Rukavina

Dan narcisa

Dan narcisa

Foto: Filip Kos / Pixsell

Prvi put od početka pandemije koronavirusa, Dan narcisa održava se uživo na Trgu bana Josipa Jelačića i Cvjetnom trgu. Uz razgovor s liječnicima i humanitarnu podjelu narcisa od 10 do 14 sati građani mogu doznati najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke. 


Na Trgu bana Jelačića, žene od 40 do 49 godina te one starije od 70 imati će priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda. I ove godine Udruga "Nismo same" prikupljat će sredstava za pokrivanje troškova taksi prijevoza na kemoterapiju za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Glavna sestra Klinike za Onkologiji KBC Zagreb ujedno i predsjednica Hrvatskog društva onkoloških medicinskih sestara i tehničara Jasminka Miličević istaknula je važnost pregleda žena ali i muškaraca, zbog što ranijeg otkrivanja bolesti i mogućnosti potpunog izlječenja te pozvala građane da se odazovu na javne akcije. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.