Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen Dan doktoranada Rudarsko- geološko-naftnog fakulteta

30.06.2017.

15:01

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rudarsko-geološko- naftni fakultet obilježava Dan doktoranada. Tim povodom u prostorijama spomenutog fakulteta danas će se održati okrugli stol pod nazivom 'Kako znanstvena istraživanja Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta mogu pomoći hrvatskim gospodarstvenicima?"

Studenti postdiplomskog studija rudarskog geološko naftnog fakulteta danas imaju priliku predstaviti svoje doktorske radove.

Cilj ovog događanja je i što više povezati gospodarstvo i znanstvena istraživanja rekao je dekan spomenutog fakulteta Zoran Nakić.

Dodao je kako fakultet nastoji aktualizirati znanstvena istraživanja svojih studenata koja bi trebala što više koristiti hrvatskim gospodarstvenicima. Prezentacijom doktorskih disertacija želi se stvoriti određena baza podataka koja će u budućnosti pomoći u osmišljavanju tema vezanih za različite gospodarske teme.

Rudarsko- geološko- naftni fakultet ima dugogodišnju tradiciju suradnje s industrijom i ovime želimo što više povezati ta dva sektora te da u program fakulteta bude uključeno što više tehnologija, što više saznanja iz primjenjenih istraživanja, istaknuo je predsjednik Hrvatske udruge diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Dragutin Domitrović.

Okrugli stol održat će se u prostorijama Rudarsko-geološko- naftnog fakulteta danas u 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.