Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

01.07.2017.

15:57

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježen je u Zaprešiću svečanim polaganjem vijenaca. Svečanost je započela okupljanjem hrvatskih vojnih postrojbi na središnjem zaprešićkom trgu Ivana Pavla II, a centralni događaj obilježilo je polaganje vijenaca na Trgu žrtava fašizma.

Hrvatski branitelji Zagrebačke županije danas su obilježili svoj dan polaganjem vijenaca na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću. Uz visoke dužnosnike i umirovljene generale vijenac je položio i župan Stjepan Kožić te umirovljeni general Mladen Markač.

Zasigurno su branitelji Zagrebačke županije uvelike pridonijeli stvaranju naše domovine i na tome smo im veoma zahvalni, istaknuo je Kožić. 

Podijeljenih dojmova bili su branitelji koji su se okupili danas u Zaprešiću. Pojedinci su izrazili divljenje načinom obilježavanja Dana branitelja dok su drugi bili razočarani nedovoljnom posjećenosti ovog njima važnog događaja.

Svečanost je završena svetom misom u crkvi sv. Ivana Krstitelja nakon čega se nastavilo prigodno druzenje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.