Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen Dan URIHO-a i Međunarodni dan osoba s invaliditetom

04.12.2017.

16:21

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Dan URIHA -Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, obilježen je u dvorani Lisinski. Organizirana je prodajna izložba radova osoba s invaliditetom, okrugli stol, ali i kulturno umjetnički program.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 71. rođendan URIHO-a, obilježeni su prodajnom izložbom radova više od 30 udruga osoba s invaliditetom iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Drugi segment je okrugli stol u organizaciji Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom gdje oni predstavljaju svoj projekt koji je financirala Europska unija na temu "Zdravlje i sport", rekla je Vesna Ivetić Iz URIHO -a.

Također, održan je i kulturno umjetnički program na kojem su, između ostalih, nastupili Ivan Zak i tamburaški sastav Begini, a podjeljene su i povelje "Ivančica", Povelja "Ivančica" dodjeljuje se kako institucijama tako i fizičkim osobama  koji na različite načine promiču aktivnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, istaknula je Ivetić. 

URIHO danas zapošljava  516 ljudi od čega je više od 300 osoba s invaliditetom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.