Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen međunarodni Dan sigurnijeg interneta

05.02.2019.

13:15

Autor: Mario Mihaljević

Marko Jurinec/PIXSELL

Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / -

Uz slogan "Zajedno za bolji internet", u osnovnoj školi Izidora Kršnjavog, obilježen je međunaordni Dan sigurnijeg interneta. Održana je konferencija na kojoj su sudjelovali Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, predstavnici regulatornih agencija, operateri i učenici.

Više od 95 posto djece u Hrvatskoj ima pristup internetu i to uglavnom putem mobilnih uređaja. Svako treće dijete izloženo je neprimjerenom sadržaju i zlostavljanju putem interneta.

-Obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta želimo skrenuti pozornost svih aktera u društvu na ovaj gorući problem-, rekao je voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak. 

-Već godinama kao regulator tržišta elektoničkih komunikacija dajemo svoje doprinos da se internet učini sigurnijim i boljim mjestom, za sve pogotovo djecu kao najmlađe korisnike usluga digitalnog društva. Naše brošure o sigurnijem internteu za djecu i roditelje već se treću godinu zaredom dostaljvaju učenicama i učenicima petih razreda u sve osnovne škole ali smatramo da možemo više-, rekao je Ivo Majerski rukovoditelj Odijela informiranja i zaštite korisnika  HAHOMU.

Na internetskoj stranici Centra za sigurni internet csi.hr djeca i roditelji mogu pronaći korisne informacije kako spriječiti internetsko nasilje i kako se nositi s njegovim posljedicama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.