Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen Svjetski dan plesa

29.04.2013.

20:16

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Skok za ples' izveden je istovremeno u osam hrvatskih gradova točno u 18 sati. Ovako je bilo na Zrinjevcu gdje je plesno umijeće pokazalo više plesnih skupina.

Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja već više od 30 godina obilježen je i u našem gradu. Prije 'skoka', na Zrinjevcu je izvedena predstava "Galileu" portugalskih autorica i izvođačica Beatriz Rousseau i Daniele Andane, u produkciji Companhie de Danca de Almada, a potom i srpski projekt "Exercise book for choreography of attention - Point of No Return" koreografkinje i kazališne producentice Dalije Aćin Thelander.

Programom na Zrinjevcu završena je i ovogodišnja manifestacija Platforma.hr koja je pod sloganom 'Ukrcaj se', u svom četrnaestom izdanju, okupila u Zagrebu niz predstava suvremenog plesa, radionice, prezentacije, razgovore, izložbe i projekcije plesnih filmova, a u pet dana predstavili su se ponajbolji hrvatski i inozemni autori, koreografi, stručnjaci i plesni umjetnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.