Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježen Svjetski dan Prve pomoći

14.09.2013.

18:38

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svake godine, druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Tema ovogodišnjeg bila je "Prva pomoć i sigurnost na cestama".

Nacionalna društva Crvenoga križa, potaknuta inicijativom Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, druge subote u rujnu obilježavaju - Svjetski dan prve pomoći. Tako su još jednom željeli ukazati na važnost pružanja prve pomoći.

A, za temu ovogodišnjeg obilježavanja, Međunarodna je federacija odabrala - "Prvu pomoć i sigurnost na cestama". U cijelu je priču uključen i Crveni križ grada Zagreba, istaknula je, gostujući u programu Radio Sljemena, doktorica Žarka Rogić.

"...kada god ste u prilici obnovite svoje znanje Prve pomoći....Veliki broj gradskih društava Crvenoga križa poziva na besplatne tečajeve..." - pozvalala je Rogić.

Jedan tečaj održan je ove, a drugi će se održati iduće subote, 21. rujna. Svi zainteresirani više informacija mogu pronaći na internetskoj stranici - www.crvenikriz-zg.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.