Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježena 1. godina rada Savjetovališta Luka Ritz

02.10.2018.

14:30

Autor: Margareta Jozinović

Foto: Centar Luka Ritz

Foto: Centar Luka Ritz

Foto: - / -

Centar za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz svečano je obilježio prvu obljetnicu svoga rada. Centar je u funkciji ustanove socijalne skrbi koju je osnovao Grad Zagreb kako bi se ukazalo na važnost sustavnog rada na prevenciji i rješavanju problema kod djece i mladih.

Danas smo dio sustava što je jako važno jer svojim korisnicima time možemo osigurati stabilnost pruženih usluga. Naša se ustanova bavi pružanjem stručne pomoći, savjetovanjem i pružanjem psihosocijalne pomoći, u svrhu prevencije nasilja, ali i svih drugih oblika rizičnih ponašanja. Mi kao društvo moramo nešto poduzeti, a ovo je jedan jako dobar korak, istaknula je predsjednica Centra, Ivana Jolić.

U nepunih godinu dana Centar je pružio 1800 usluga za više od 400 korisnika. Pokazatelj je to potrebe ovakvih centara i velikih potreba usluga građana. Podršku su danas iskazali predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić kao i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koji su pohvalili rad Centra te istaknuli prvu njegovu značajku u radu - prevenciju protiv bilo kakve vrste nasilja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.