Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježena 15. obljetnica Ustanove Dobri dom

27.02.2019.

13:49

Autor: Mario Mihaljević

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Ustanova "Dobri dom" u Velikoj Kosnici obilježila je 15. godišnjicu djelovanja. Ustanova ujedinjuje sustav pomoći Grada Zagreba osobama u socijalno zaštitnoj potrebi te je jedinstvena takva institucija u Europi.

U proteklih 15 godina je u pučkim kuhinjama podijeljeno više od 27 milijuna obroka. Svaki ih dan posjeti 3200 korisnika.

To je podatak koji govori da su takve ustanove potrebne velikom broju građana, kaže ravnatelj "Dobrog doma" Alen Župan.

-Ovo su brojke koje su impozantne, nažalost velikom broju građna smo potrebni. Želimo da naši korisnici budu što kraće s nama, ali da vrijeme koje provedu ovdje bude što kvalitetnije-. 

Na dugogodišnji rad Dobrog doma ponosan je i gradonačelnik Milan Bandić. Ističe da je Zagreb prema socijalnoj osjetljivosti vodeći grad u Europi.

-U Zagrebu nitko nije bez toplog obroka i bez toplog doma. To niti jedna europska metropola ne demonstira osim Zagreba i na to možemo biti ponosni. Zagreb je po socijalnoj osjetljivosti broj jedan u Europi-, rekao je gradonačelnik Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.