Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obilježeno 50 godina prijateljstva gradova Zagreba i Mainza

23.10.2017.

12:24

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom pedesete obljetnice prijateljstva gradova Zagreba i Mainza na Gornjemu gradu kraj Uspinjače gradonačelnik Milan Bandić dočekao je izaslanstvo Grada Mainza predvođeno gradonačelnikom Michaelom Eblingom.

Izaslanstvo Grada Mainza u Zagrebu boravi od jučer, a jutros je u palači Dverce održan službeni sastanak izaslanstva Grada Mainza i Grada Zagreba nakon kojega je gradonačelnik Milan Bandić uručio zahvalnicu gradonačelniku Mainza za nesebičnu pomoć koju je taj njemački grad iskazao našoj zemlji za vrijeme Domovinskog rata. 

Pedeset godina prijateljstva između dva prijateljska grada je značajna brojka, kazao je gradonačelnik Bandić te istaknuo kako je zadnjih 18 godina to prijateljstvo nastojao učvrstiti i produbiti. Prisjetio se i sastanaka s prijašnjim gradonačelnicima Mainza.

Raslo je to prijateljstvo i ono se produbljivalo i to prijateljstvo je postalo istinski partnerski odnos, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnici Zagreba i Mainza večeras će u 19 i 30 sati obići fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice koje će biti osvjetljenje logom izrađenim povodom 50. obljetnice prijateljstva ovih dvaju gradova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.