Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obitelj Maršanić: "Iz Grada su nam prijetili"

11.10.2019.

11:19

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Trakavica oko zemljišta u Prečkom se nastavlja. Podsjetimo, obitelj Maršanić posjeduje zemljište preko kojeg prolazi tramvajsko okretište, i s Gradom se pokušavaju dogovorit ili o prodaji zemljišta ili o najmu.

Prije desetak dana obitelj Maršanić je došla na svoj posjed, te su ogradom ogradili dio tramvajskog okretišta u Prečkom, koji im kako ističu, pripada. U međuvremenu je ograda uklonjena te im je Grad ponudio otkup zemljišta što je obitelj odbila.

U ponedjeljak su pak imali sastanak s predstavnicima Grada koji su im prijetili, govori Mladen Maršanić - Bilo je rečeno da pravnici vide elemente kaznenog djela i po toj liniji bi oni postupili. Ne samo to, nego smo dobili rješenje od Komunalnog redarstva u kojem govore da smo ugrozili živote građana. Također, pričalo se i da će se Grad u gruntovnu upisati kao vlasnik te čestice što je meni nepojmljivo: kako se u gruntovnoj knjizi to može učiniti kad smo mi u nju upisani?

I dok iz Grada tvrde da prijetnji nije bilo, opunomoćenik obitelji Goran Husić se s time ne slaže - Odvjetnik ZET-a je rekao da će od obitelji Maršanić napraviti primjer kako nitko ne bi više Gradu radio probleme. Ako to okarakteriziramo kao prijetnju, vjerujem da su nam prijetili. 

Iz Grada su objasnili i zašto najam ne mogu platiti, nastavlja Husić - Odvjetnik ZET-a je rekao da ne može platiti najam jer je ZET uknjižio okretište tramvaja u temeljni kapital ZET-a. Na koji način, nije mi jasno. 

Danas je obitelj Maršanić Gradu predala kronologiju kako je izgledala njihova borba za zemljište koja se i dalje nastavlja 22. ovog mjeseca na njihovom sljedećem sastanku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.