Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obljetnica Oluje i na Zrinjevcu

03.08.2015.

08:50

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojnoredarstvene akcije Oluja i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, Grad će, osim logističke podrške organizaciji svečanog vojnog mimohoda, 4. kolovoza organizirati i proslave na još nekoliko lokacija u središtu.

Glazbenim programom, videoprojekcijama i gastronomskom ponudom, ova velika i važna obljetnica obilježit će se i u parku Zrinjevac. Program na Zrinjevcu počinje u 18,00 sati.

Posjetitelji parka, od 18,00 sati svečani će vojni mimohod tamo uživo moći pratiti na velikome platnu. Nakon toga uslijedit će projekcija prigodnih filmova iz arhive Ministarstva obrane. Sve završava u večernjim satima i to velikim vatrometom s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića.

"...Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sve Zagrepčanke i Zagrepčane da, prema mogućnostima, te večeri budu na gradskim ulicama, uz trasu mimohoda ili na Zrinjevcu te da uz ugodno druženje i prigodan program još jedanput iskažu zajedništvo, zahvalnost braniteljima i počast njihovoj hrabrosti i velikoj žrtvi. Sve sugrađane, gradonačelnik također poziva da na fasade svojih zgrada i kuća istaknu hrvatske zastave..." - stoji, među ostalim, u priopćenju iz Grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.