Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnova Prigornice na molbu građana

07.08.2017.

12:36

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završili su radovi na Aleji Bologne, od benzinske stanice Lukoil do Prigornice ulice, na kojoj su odmah počeli novi radovi i to na molbu građana. Do ove subote trebala bi biti obnovljena spomenuta ulica.

Oko 800 tisuća kuna bez PDV-a koštali su radovi na Aleji Bologne, od benzinske stanice Lukoil do Prigornice ulice, započeti prije tjedan dana.

Tada je, na otvaranju radova, na molbu članice vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče, Ivke Bengez, odlučeno da će biti obnovljena i sama Prigornica, na kojoj su danas i počeli radovi. Bengez objašnjava, Mi smo još prošle godine tražili da se Prigodnica uvrsti u projekte za asfaltiranje jer tu vozi redovna autobusna linija. Inače, ovo je područje klizišta pa onda ima i više oštećenja.

Radovi na 800 metara Prigornice ulice, od Aleje Bologne do Ulice Bukoščak, trebali bi biti gotovi do subote, a vrijednost im je oko milijun i 200 tisuća kuna. Što će se sve raditi govori voditelj podružnice Zagrebačke ceste, Ante Todorić, Izvodit ćemo naše standardne radove: sanaciju kolnika - 11 centimetara frezamo stari asfalt, izvodimo dva nova sloja asfalta - nosivi i habajući, i iscrtavanje horizontalne signalizacije sa poklopaca šahta i instalacija.

Todorić se osvrnuo i buduće radove u našem gradu među kojima su i oni na Ilici, od Selske do Črnomerca, koji bi trebali početi sljedeći tjedan u srijedu, Ovih dana ćemo razraditi detaljne planove nastavka radova. Imamo još radove na dijelu Vukovarske ulice koji nam je u samom, užem centru grada.

Trenutno su radovi na desetak zagrebačkih cesta od kojih bi ovaj tjedan trebali biti završeni oni na nadvožnjaku Slavonske avenije te Prilazu Gjure Deželića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.