Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:36 / 07.08.2017.

Autor: Krešimir Vešnik

Obnova Prigornice na molbu građana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završili su radovi na Aleji Bologne, od benzinske stanice Lukoil do Prigornice ulice, na kojoj su odmah počeli novi radovi i to na molbu građana. Do ove subote trebala bi biti obnovljena spomenuta ulica.

Oko 800 tisuća kuna bez PDV-a koštali su radovi na Aleji Bologne, od benzinske stanice Lukoil do Prigornice ulice, započeti prije tjedan dana.

Tada je, na otvaranju radova, na molbu članice vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče, Ivke Bengez, odlučeno da će biti obnovljena i sama Prigornica, na kojoj su danas i počeli radovi. Bengez objašnjava, Mi smo još prošle godine tražili da se Prigodnica uvrsti u projekte za asfaltiranje jer tu vozi redovna autobusna linija. Inače, ovo je područje klizišta pa onda ima i više oštećenja.

Radovi na 800 metara Prigornice ulice, od Aleje Bologne do Ulice Bukoščak, trebali bi biti gotovi do subote, a vrijednost im je oko milijun i 200 tisuća kuna. Što će se sve raditi govori voditelj podružnice Zagrebačke ceste, Ante Todorić, Izvodit ćemo naše standardne radove: sanaciju kolnika - 11 centimetara frezamo stari asfalt, izvodimo dva nova sloja asfalta - nosivi i habajući, i iscrtavanje horizontalne signalizacije sa poklopaca šahta i instalacija.

Todorić se osvrnuo i buduće radove u našem gradu među kojima su i oni na Ilici, od Selske do Črnomerca, koji bi trebali početi sljedeći tjedan u srijedu, Ovih dana ćemo razraditi detaljne planove nastavka radova. Imamo još radove na dijelu Vukovarske ulice koji nam je u samom, užem centru grada.

Trenutno su radovi na desetak zagrebačkih cesta od kojih bi ovaj tjedan trebali biti završeni oni na nadvožnjaku Slavonske avenije te Prilazu Gjure Deželića.