Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnova studentskih domova

18.08.2015.

11:20

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskoro kreće velika obnova u studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje

Na nedavno održanom natječaju studentske sobe našlo je 7500 studenata, no zbog obnove domova "Stjepan Radić" i "Cvjetno", njih 4500 morat će potražiti drugi smještaj. 

Dio novca za cijeli projekt dolazi i iz europskih fondova. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i EU fondova izjavio je da namjeravaju uložiti gotovo 290 milijuna kuna u obnovu zagrebačkih studentskih domova. 

Rekonstrukcija bi trebala biti gotova do Nove godine, no kako će to financijski izgurati većina studenata, drugo je pitanje. Iako se s najavljenom obnovom već kasni mjesec dana, projektant obnove studentskih domova Damir Ivšić uvjerava da će sve biti na vrijeme napravljeno. Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa izdvojilo je dio sredstava za pomoć studentima tako da bi trebali dobivati 400 kuna mjesečno. Nadajmo se da stanodavci neće iskoristiti priliku i dizanjem cijena najma još otežati život studentima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.