Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnovljen stari zdenac u Sesvetskom Kraljevcu

22.09.2015.

14:11

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su proljetos u našem programu učenici tamošnje osnovne škole pokrenuli inicijativu i predstavili projekt obnove zdenca starog dvije stotine godina u suradnji s Gradom Zagrebom i Muzejom Prigorja iz Sesveta zdenac je zaista i obnovljen, te autentično uređen.

Nažalost, već nakon dva dana s poklopca zdenca nestale su ruže od kovanog željeza kojima je bio ukrašen. Taj vandalizam osudila su i djeca prilikom našeg današnjeg posjeta Sesvetskom Kraljevcu. Inače, ondje nas je dočekalo stotinjak mališana koji su s ponosom govorili o svom projektu, a predvođeni učiteljicom Anom Levačić najavili su da će im zdenac poslužiti za nastavak učenja o kraju u kojem žive.

Prigorske vrijednosti i baština u Sesvetskom Kraljevcu očuvane su, osim uređenjem ovog zdenca, tek ponekom preostalom 'prigorskom hižom' pa je poduhvat ovih učenika time i vrijedniji. Čestitamo!

Našu reportersku priču iz Sesvetskog Kraljevca gdje je s učenicima i učiteljicama bio naš Ivan Hlupić možete poslušati ispod ovog teksta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.