Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnovljena gradska ljekarna u Šestinama

30.10.2017.

16:47

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja 11. dana ljekarni gradonačelnik Milan Bandić obišao je novouređenu gradsku ljekarnu u Šestinama, a najavio je i obnovu krova te otvaranje nove gradske ljekarne u Gračanima kao i otvaranje zdravstvene stanice.

S novim staklima, obnovljenom fasadom i uređenim parkingom ispred može se pohvaliti novouređena ljekarna u Šestinama. Osim ljekarne u Šestinama izgradit će se i nova gradska ljekarna u Gračanima, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, a na proljeće, kako je rekao, počet će se uređivati i krov ljekarne u Šestinama.

Kako bi se podigla kvaliteta zdravstva i kako bi se pomoglo slabije pokretnima i roditeljima s malom djecom, prošle godine je otvorena i prva drive-in ljekarna u Retkovcu, napomenula je ravnateljica gradskih ljekarni Nada Jambrek. Mi smo samo prilagodili prostor da pacijenti mogu doći sa svojim automobilom i uzeti svoj lijek, a to planiramo učiniti i s drugim ljekarnama gdje to bude moguće, dodala je Jambrek.

Obilježavanjem hrvatskog dana ljekarni podsjeća se na otvaranje prve ljekarne u Trogiru, a druga otvorena ljekarna bila je u Dubrovniku koja za tjedan dana slavi svoj sedamstoti rođendan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.