Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnovljena Poliklinika u Klinici za očne bolesti

26.01.2018.

15:50

Autor: Krešimir Vešnik

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Otvorena je obnovljena Poliklinika u Klinici za očne bolesti Kliničko bolničkog centra 'Sestre milosrdnice'. Njezina prethodna obnova bila je prije pola stoljeća, a u ovu je utrošeno oko 2 milijuna kuna.

U poliklinici, kroz koju dnevno u prosjeku prođe 400 pacijenata, obnovljeno je između 600 i 700 četvornih metara prostora i nabavljena je suvremena oprema.

Ovo obnavljanje osim što je, svakako, ugodno oku, ugodan je i sami boravak u takvom prostoru. Međutim, ono što je isto važno je da organiziramo samim prostorom i ambulante tako da pokušavamo uskočiti u pomoć našim bolesnicima da nema više onakvih redova čekanja kakve su naučili iskusiti kod nas, rekla je tamošnja doktorica, Iva Krolo.

U cijelu obnovu uloženo je oko 2 milijuna kuna uz pomoć sredstava Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba, te donacijama djelatnika Klinike, Klinika za oftamologiju provodi neke studije o nekim novim lijekovima i metodama gdje svaki od onih liječnika i sestara koji sudjeluju u tome ima pravo na jedan honorar i oni se odriču toga kako bi uložili za opremu. Ja samo mogu reći: 'Svaka im čast!', objasnio je ravnatelj KBC-a, Mario Zovak

Obnovljenu polikliniku posjetio je i Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, Ovo je uistinu jedna lijepa vijest, ali u nizu. U zdravstvu se brojne dobre stvari događaju i nadam se da će se ti trendovi nastaviti. Kad se vidi u zgradi koja ima povijest i kad se govori o Klinici kao što je očna klinika u Vinogradskoj, to je uistinu jedna tradicija; velika, lijepa i sada visoka kvaliteta. Svi pacijenti koji su dolazili na oftalmu u Vinogradsku znaju koja je to kvaliteta, rekao je ministar.

Inače, Klinika za očne bolesti proglašena je Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za genetičke bolesti oka, glaukom te kataraktu i refraktivnu kirurgiju oka, a u njoj je zaposleno 75 ljudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.