Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnovljene osnovne škole u Mariji Gorici i Prigorju Brdovečkom

13.02.2019.

15:23

Autor: Magdalena Pongrac

Obnovljene osnovne škole u Mariji Gorici i Prigorju Brdovečkom

Obnovljene osnovne škole u Mariji Gorici i Prigorju Brdovečkom

Foto: - / -

Marija Gorica i Prigorje Brdovečko obnovili su svoje dvije osnovne škole s gotovo milijun i 400 tisuća kuna. Uz financijska sredstva Zagrebačke županije, škole su dobile novu informatičku opremu, adaptirane sanitarne čvorove te učeničke ormariće.

Uređena svlačionica, garderobni ormari, informatička oprema, sve je to dio projekta uređenja Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom, koja broji 260 učenika. Što je sve obnovljeno za 650 tisuća kuna rekao je ravnatelj Renato Šintić kojeg smo pitali i čemu se najviše vesele učenici. - Nekako su najzadovoljniji ormarićima. Doslovce, kad su ti ormarići stigli, oni su ih mazili. Konačno imamo novu suvremeno opremljenu kuhinju pa će, osim gableca, djeca moći pojesti i ručak. Informatički smo sasvim opremljeni pa svaka učionica ima pametnu ploču.

Adaptirane sanitarne čvorove, pametne ploče i razglas za dvoranu dobila je i Osnovna škole Ante Kovačića u Mariji Gorici. Ravnateljica Jasna Horvat objasnila je što uključuje obnova vrijedna 713 tisuća kuna. - Sve naše novoobnovljene prostore, modernizaciju škole, sve ono što smo u zadnjih nekoliko mjeseci radili i trudili se da naši učenici imaju apsolutno sve što po pedagoškim standardima mogu i dobiti. Ono što nas posebno veseli je i uvod u jednosmjenski rad od početka iduće školske godine.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je da su zahtjevi na području školstva u Županiji veliki. - Imamo neke dvorane za koje bi trebalo pronaći način da se zatvori konstrukcija, ona je u tijeku u Ivanić Gradu. No imamo još niz zahtjeva u smislu pojedinih rekonstrukcija i obnova sanitarnih čvorova.

Jedan od najvećih projekata, energetska obnova srednjih škola, vrijedan je 32 milijuna kuna, a trebao bi početi na proljeće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.