Hrvatski radio

Radio Sljeme

16:04 / 10.03.2020.

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

Od 1. travnja pojeftinjuje plin!

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Od 1. travnja pojeftinjuje plin za kućanstva - objavili su tako jutros iz Gradske plinare. Cijena će biti 5,3% niža u odnosu na dosadašnju što bi, za prosječnog kupca na godišnjoj razini, značilo 240 kuna uštede.

Nakon što je, sredinom veljače, HEP objavio kako snižava veleprodajnu cijenu plina za 8 posto, ovakva se odluka očekivala. U priopćenju Gradske plinare Zagreb stoji:

Gradska plinara Zagreb-Opskrba donijela je odluku o smanjenju cijene plina za krajnje kupce kategorije kućanstvo koje koriste javnu uslugu opskrbe plinom za 5,3% u odnosu na dosadašnju cijenu te će se ta odluka od 1.travnja ove godine primjenjivati na sve korisnike u obvezi javne usluge na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Bjelovar.

Bitan čimbenik zbog kojeg će cijena plina biti snižena je postupak nabave plina koji je GPZ-Opskrba pravovremeno provela te postigla značajno nižu dobavnu cijenu plina.

Uz bitno nižu cijenu, Gradska plinara Zagreb-Opskrba modernizirala je i aplikaciju „Moj račun“ te dala mogućnost kupcima primanja računa i mjesečnih obračuna putem e- maila čime korisnik uvelike štedi svoje vrijeme, a sustavom dojava stanja i mjesečnih obračuna, kontrolu svih troškova i potrošnje plina.

Odluka Uprave GPZ-O o osjetnom smanjenu cijena iskaz je društvene odgovornosti i ima za cilj zaštitu naših postojećih, ali i budućih potrošača na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Bjelovar.

Svim potrošačima možemo i nadalje jamčiti visoku razinu usluge i sigurnost opskrbe koju ćemo zadržati, kao i lidersku poziciju u opskrbi plinom. Sve informacije o cijenama, mjesečnom računu i aplikaciji Moj račun možete pronaći na web stranicama Gradske plinare Zagreb-Opskrba (www gpz-opskrba.hr)-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.