Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od 14. ovoga mjeseca srednje škole prelaze na nastavu na daljinu

07.12.2020.

11:10

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Sve zagrebačke srednje škole od idućeg ponedjeljka 14. ovoga mjeseca nastavu će održavati na daljinu, potvrdio je to pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na redovnoj konferenciji Gradskog stožera objavljeni su rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola.

Prema sumarnim rezultatima na nešto više od 2000 testiranih učenika, prisutnost asimptomatske zaraze u osnovnim školama pokazala se kod jedan posto učenika, dok u srednjim školama kod 2,23 posto učenika. Pojedinosti bi trebale biti poznate tijekom dana , iako se to očekivalo oko podneva. 

 Testirano je brzim antigen testovima oko 2 do 2 i pol tisuće učenika rekao je pročelnik ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. "Ako istraživanje pokaže da je asimptomatska zaraženost među učenicima izrazito velika, odnosno da je veća nego što je to kod odrasle populacije onda ćemo prijeći na C model" izjavio je Lovrić u jutranjem programu našeg Radija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.